{ "@context": "http://schema.org", "@type": "MedicalOrganization", "name": "Specijalna oftalmološka bolnica Svjetlost Banja Luka", "address": { "@type": "PostalAddress", "streetAddress": "Bulevar srpske vojske 17", "addressLocality": "Banja Luka", "addressRegion": "Bosna i hercegovina", "postalCode": "78 000" }, "telephone": "+387 51 43 95 92", "url": "https://klinika-svjetlost.ba/", "specialty": { "@type": "MedicalSpecialty", "name": "Ophthalmology" } }

Svjetlost primila novo europsko priznanje za kvalitetu

U sklopu svečanosti koja je u Berlinu održana 13. decembra, Evropsko društvo za istraživanje kvaliteta (ESQR) dodijelilo je oftalmološkoj Klinici Svjetlost prestižno priznanje Quality Choice Prize za 2016. godinu. Očna Klinika Svjetlost tako je postala prva kompanija sa ovh prostora s ovim vrijednim priznanjem, koje se dodjeljuje na temelju rezultata anketa, istraživanja mišljenja korisnika te istraživanja tržišta, a selekcijski proces između ostalog uključuje analizu provedenih društveno odgovornih projekata i analize javnih izvora informiranja.

Nagrada, koju dodjeljuje krovna evropska organizacija za istraživanje kvaliteta, namijenjena je najboljim svjetskim kompanijama, javnim upravama i organizacijama koje se ističu kvalitetom i inovacijama svojih usluga i proizvoda. Tako se Klinika Svjetlost našla u društvu nekih od najvećih svjetskih kompanija i poput Philipsa, UniCredit banke, Air Canade i japanske Konica Minolte, koji su ovo priznanje dobili proteklih godina.

Nakon što je početkom oktobra Klinika Svjetlost u Cannesu primila priznanje “Best Regional Hospital“, koje dodjeljuje Evropsko poslovno vijeće (Europe Business Assembly, Oxford, UK), a kojim se nagrađuje izvrsnost u kvalitetu i menadžmentu, ovo je evropsko priznanje još jedna potvrda visokih standarda poslovanja i usluge koje Klinika pruža svojim pacijentima.

Na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u Berlinu nagradu je dobilo ukupno sedamdeset i devet preduzeća, bolnica, javnih uprava i organizacija iz različitih sektora sa svih kontinenata. Ispred očne Klinike Svjetlost nagradu je primio doc. dr. Ratimir Lazić, voditelj Odsjeka za retinu Klinike Svjetlost. „Iznimno mi je drago što sam u ime Klinike Svjetlost, imao priliku primiti nagradu ispred brojnih predstavnika međunarodne poslovne zajednice.

Novim priznanjem dobili smo dodatan vjetar u leđa koji nam pruža motivaciju za kontinuirani napredak. I dalje ćemo nastaviti u smjeru u kojem smo krenuli, a to je opravdati povjerenje svih naših pacijenata bez kojih danas ne bismo bili jedna od vodećih oftalmoloških klinika u regiji“, rekao je voditelj Odsjeka za retinu Klinike Svjetlost, doc. dr. Ratimir Lazić.

U znak priznanja za etično poslovanje i preduzetničku inicijativu koji pokazuju vrhunski uspjeh u upravljanju kvalitetom, Klinika Svjetlost proglašena je pobjednikom u zlatnoj kategoriji.

PODIJELI NA

+ posts

Dr Bojan Kozomara (Banjaluka, 30. decembra 1978) je doktor medicine, specijalista oftalmologije i direktor specijalne oftalmološke bolnice Svjetlost Banja Luka.

U svom rodnom gradu završio je Gimnaziju i Medicinski fakultet, a 2009. godine specijalizovao se za oblast oftalmologije. 2016. godine postao je magistar medicinskih nauka iz oblasti oftalmologije, a svoju profesiju usavršio je na Klinici za očne bolesti, VMA Beograd, Srbija, te na Klinici Oculistica Universita „Careggi“, u Firenci, Italija. Nakon završene specijalizacije u Italiji, odlučio se vratiti u rodnu Banjaluku i tu pokrenuti privatnu kliniku, koja će za vrlo kratko vrijeme postati popularna i prepoznatljiva u regionu, ali i svijetu.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Skip to content