{ "@context": "http://schema.org", "@type": "MedicalOrganization", "name": "Specijalna oftalmološka bolnica Svjetlost Banja Luka", "address": { "@type": "PostalAddress", "streetAddress": "Bulevar srpske vojske 17", "addressLocality": "Banja Luka", "addressRegion": "Bosna i hercegovina", "postalCode": "78 000" }, "telephone": "+387 51 43 95 92", "url": "https://klinika-svjetlost.ba/", "specialty": { "@type": "MedicalSpecialty", "name": "Ophthalmology" } }

Prof. dr sc. Nikica Gabrić i Klinika Svjetlost osvojili Oskara na Live Surgery simpoziju

Hrvatsko društvo doktora za hirurgiju katarakte i refraktivnu hirurgiju održalo je 24. oktobra 2015. svoj XI. godišnji kongres s međunarodnim sudjelovanjem na kojem je prisustvovalo više od 300 oftalmologa iz regije, kao i predavači iz cijele Evrope i SAD-a. Najzanimljiviji dio kongresa bio je Live surgery simpozij koji je organizovan u saradnji s talijanskim kongresom Videocatarattarefrattiva, koji već preko 30 godina organizuje prof. Lucio Buratto, osnivač i vlasnik klinike Centro Ambrosiano Oftalmico (CAMO) u Milanu, koja djeluje kao vodeća oftalmološka ustanova u Italiji preko 30 godina. Zadnje tri godine na kongresu Videocatarattarefrattiva izmijenile su se redom najveće klinike iz Barcelone, Berlina, Kölna, Padove, Praga, Rima, Istanbula, Kaira i Bukurešta, međutim, samo je Svjetlost svojom izvrsnošću pozvana tri puta zaredom, uz pozivnicu i za sljedeću godinu.

Četiri vrhunska operatera oftalmološke klinike Svjetlost na čelu s prof. dr sc. Nikicom Gabrićem obavilo je 5 komplikovanih operativnih zahvata u samo 60 minuta, pritom koristeći visoku tehnologiju čime su potvrdili svjetsku klasu te osvojili „Best Live Surgery Award 2015“ na svjetskom kongresu oftalmologije VideoCatarattaRefrattiva u konkurenciji najboljih klinika iz Milana, Kaira, Istanbula i Bukurešta.

Ovom prilikom fondacija profs. drs. Ljiljana Zergollern i Krešimir Čupak dodijelila je priznanja za životna djela prof. dr sc. Nikici Gabriću i prof. dr sc. Branimiru Cerovskom te novčanu nagradu najboljoj prezentaciji mladih oftalmologa dr sc. Fani Gilevskoj iz Makedonije.

PODIJELI NA

+ posts

Dr Bojan Kozomara (Banjaluka, 30. decembra 1978) je doktor medicine, specijalista oftalmologije i direktor specijalne oftalmološke bolnice Svjetlost Banja Luka.

U svom rodnom gradu završio je Gimnaziju i Medicinski fakultet, a 2009. godine specijalizovao se za oblast oftalmologije. 2016. godine postao je magistar medicinskih nauka iz oblasti oftalmologije, a svoju profesiju usavršio je na Klinici za očne bolesti, VMA Beograd, Srbija, te na Klinici Oculistica Universita „Careggi“, u Firenci, Italija. Nakon završene specijalizacije u Italiji, odlučio se vratiti u rodnu Banjaluku i tu pokrenuti privatnu kliniku, koja će za vrlo kratko vrijeme postati popularna i prepoznatljiva u regionu, ali i svijetu.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Skip to content