O nama

Naš glavni cilj jeste uvođenje najnovijih tehnologija i vidova liječenja svih bolesti oka na naše prostore, odnosno omogućavanje istog kvaliteta usluga kao i u najvećim oftalmološkim klinikama Beča, Ciriha, Tokija, ili Moskve. Ponosni smo ne samo na kvalitet i edukovanost našeg osoblja, nego i na najsavremeniju opremu na kojoj pružamo naše usluge.

Naša priča

Sada već davne 2008. godine započeta je oftalmološka priča koja će danas, više od 8 godina kasnije, prerasti u do sada najveću regionalnu oftalmološku organizaciju.

Klinika “Svjetlost” Banja Luka osnovana je 2011. godine na temeljima tadašnje “Klinike Kozomara”. Osnivač i vlasnik grupacije klinika “Svjetlost“, prof. dr Nikica Gabrić, upravo je te 2011. godine odlučio da je vrijeme da klinika “Svjetlost“ otvori svoja vrata u Banjaluci, jer je sa svojim timom iz Zagreba uspješno vodio projekat edukacije i standardizacije rada osoblja tadašnje “Klinike Kozomara”.

Klinika “Svjetlost” Zagreb, kao prva u lancu klinika “Svjetlost”, osnovana je još davne 1997. godine, a njen osnivač, prof. Gabrić, najpoznatije je ime u oblasti oftalmologije u našoj regiji, ali i šire. Današnja Specijalna bolnica za oftalmologiju „Svjetlost“ Zagreb najsavremenija je zdravstena ustanova iz oblasti oftalmologije na prostoru bivše Jugoslavije.

Prostire se na 6 spratova, odnosno na više od 2000 m2. U svom sastavu ima 10 ambulanti za svakodnevni pregled pacijenata, 5 operacionih sala, sobe i apartmane za oporavak pacijenata, te uz svu savremenu opremu i 3 lasera posljednje generacije za korekciju dioptrije.

Radno vrijeme

PONEDJELJAK
8:00 – 20:00
UTORAK
8:00 – 20:00
SRIJEDA
8:00 – 20:00
ČETVRTAK
8:00 – 20:00
PETAK
8:00 – 20:00
SUBOTA / NEDJELJA
ZATVORENO

Kontaktirajte nas i zakažite svoj pregled

Poslovna ideja prof. Gabrića počela se širiti i na zemlje regije. Tako su 2011. godine otvorene dvije klinike “Svjetlost” u Bosni i Hercegovini, i to jedna u Banjaluci, a druga u Sarajevu, dok je 2012. godine sa radom počela i klinika “Svjetlost“ u Splitu.

Najsavremenije usluge klinike “Svjetlost” dobijaju i pacijenti van granica Hrvatske i BiH, a sve kroz konsultantsku saradnju naših ustanova sa drugim oftalmološkim klinikama u Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji.

Ponosni smo na edukovanost našeg osoblja te na najsavremeniju opremu na kojoj pružamo naše usluge. Sve operacije laserske korekcije dioptrije izvode na najsavremenijem WaveLight 400 Hz laseru koji posjeduje i sistem za praćenje pokreta oka za vrijeme same operacije, što otklanja mogućnost oštećenja vida ili oka.

Nadalje, predoperativni pregledi za ovu vrstu operacije se takođe vrše na aparatima posljednje generacije, čime je kompletna procedura personalizovana, a sam proces korekcije dioptrije se individualizuje i prilagođava svakom pacijentu ponaosob.

Jedna od najvažnijih godina u istoriji banjalučke Svjetlosti je 2019. jer smo dobili status Specijalne oftalmoške bolnice što smo dugo željeli i za šta smo se dugo pripremali. Trud se isplatio.

Naši rezultati

20

Godina iskustva

3000

Pacijenata godišnje

1750

Zahvata godišnje

10

Vrhunskih stručnjaka

Iskustva korisnika Klinike Svjetlost

Kontaktirajte nas i zakažite besplatan termin za pregled