{ "@context": "http://schema.org", "@type": "MedicalOrganization", "name": "Specijalna oftalmološka bolnica Svjetlost Banja Luka", "address": { "@type": "PostalAddress", "streetAddress": "Bulevar srpske vojske 17", "addressLocality": "Banja Luka", "addressRegion": "Bosna i hercegovina", "postalCode": "78 000" }, "telephone": "+387 51 43 95 92", "url": "https://klinika-svjetlost.ba/", "specialty": { "@type": "MedicalSpecialty", "name": "Ophthalmology" } }

Nova dimenzija u oftalmologiji

Firma Carl Zeiss lider u proizvodnji mikroskopa, dala je Klinici Svjetlost prvi digitalni mikroskop za khirurgiju oka na svijetu.

Firma Carl Zeiss lider u proizvodnji mikroskopa, ali i ostalih optičkih pomagala dala je Klinici Svjetlost na probno korištenje prvi digitalni mikroskop za hirurgiju oka na svijetu Artevo 800.

Mikroskop se nalazi u zagrebačkoj Svjetlosti gdje su naši hirurzi za prednji i zadnji segment isprobali napredne mogućnosti izvođenja hirurških zahvata na prednjem i stražnjem segmentu
koristeći naočale za 3D sliku, čime su u potpunosti zakoračili u novu dimenziju oftalmološke hirurgije.

Ovaj napredni mikroskop posjeduje i OCT koji u realnom vremenu hirurgu daje informaciju o morfološkoj građi posmatranog tkiva na prednjem segmentu.

Prof.dr.sc.Nikica Gabrić hirurg s preko 60.000  operacija, izveo je zahvate prednjeg segmenta oka, dok je funkcije mikroskopa zadnjeg dijela oka izveo doc.dr.sc.Ratimir Lazić, jedan od najboljih
vitreoretinalnih hirurga u Europi.

S obzirom na napredne funkcije i građu mikroskopa, firma Zeiss poslala je Michelle Van Wyk kojaje glavni edukator za Carl Zeiss u svijetu.
Ona je ovom prilikom ostala oduševljenja stepenom tehničke opreme i stručnošću u Klinici Svjetlost, ali i nevjerojatnom brzinom kojom su znanje upili hirurzi Klinike Svjetlost.

PODIJELI NA

+ posts

Dr Bojan Kozomara (Banjaluka, 30. decembra 1978) je doktor medicine, specijalista oftalmologije i direktor specijalne oftalmološke bolnice Svjetlost Banja Luka.

U svom rodnom gradu završio je Gimnaziju i Medicinski fakultet, a 2009. godine specijalizovao se za oblast oftalmologije. 2016. godine postao je magistar medicinskih nauka iz oblasti oftalmologije, a svoju profesiju usavršio je na Klinici za očne bolesti, VMA Beograd, Srbija, te na Klinici Oculistica Universita „Careggi“, u Firenci, Italija. Nakon završene specijalizacije u Italiji, odlučio se vratiti u rodnu Banjaluku i tu pokrenuti privatnu kliniku, koja će za vrlo kratko vrijeme postati popularna i prepoznatljiva u regionu, ali i svijetu.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Skip to content