Nova dimenzija u oftalmologiji

Firma Carl Zeiss lider u proizvodnji mikroskopa, dala je Klinici Svjetlost prvi digitalni mikroskop za khirurgiju oka na svijetu.

Firma Carl Zeiss lider u proizvodnji mikroskopa, ali i ostalih optičkih pomagala dala je Klinici Svjetlost na probno korištenje prvi digitalni mikroskop za hirurgiju oka na svijetu Artevo 800.

Mikroskop se nalazi u zagrebačkoj Svjetlosti gdje su naši hirurzi za prednji i zadnji segment isprobali napredne mogućnosti izvođenja hirurških zahvata na prednjem i stražnjem segmentu
koristeći naočale za 3D sliku, čime su u potpunosti zakoračili u novu dimenziju oftalmološke hirurgije.

Ovaj napredni mikroskop posjeduje i OCT koji u realnom vremenu hirurgu daje informaciju o morfološkoj građi posmatranog tkiva na prednjem segmentu.

Prof.dr.sc.Nikica Gabrić hirurg s preko 60.000  operacija, izveo je zahvate prednjeg segmenta oka, dok je funkcije mikroskopa zadnjeg dijela oka izveo doc.dr.sc.Ratimir Lazić, jedan od najboljih
vitreoretinalnih hirurga u Europi.

S obzirom na napredne funkcije i građu mikroskopa, firma Zeiss poslala je Michelle Van Wyk kojaje glavni edukator za Carl Zeiss u svijetu.
Ona je ovom prilikom ostala oduševljenja stepenom tehničke opreme i stručnošću u Klinici Svjetlost, ali i nevjerojatnom brzinom kojom su znanje upili hirurzi Klinike Svjetlost.

PODIJELI NA

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.