Menadžer ili lider – predavanje prof. Gabrića za prestižni poslovni auditorij

klinika svjetlost banja luka - dr gabric predavanje

U čemu je razlika između menadžera i lidera? Koje odlike čine dobrog vođu? Ovo su samo neka od pitanja na koje je u svom inspirativnom izlaganju odgovorio prof. Nikica Gabrić, direktor i osnivač Klinike Svjetlost, na prestižnoj “Bisnode AAA” poslovnoj konferenciji.

Pod motom “Okupljamo najbolje”, najveća europska bonitetna kuća i ponuđač poslovnih usluga Bisnode u Plaza poslovnom centru okupila je 300-tinjak uspješnih preduzetnika i privrednika iz Hrvatske i regije. “AAA je oznaka najviše bonitetne izvrsnosti i zato ovdje okupljamo dokazano najbolje predstavnike različitih djelatnosti”, rekao je Milan Dragić, direktor Bisnode Southern Market. Uvodno izlaganje na temu “Razlika menadžera i lidera” održao je prof. Nikica Gabrić čija je Klinika već niz godina nosioc AAA bonitetne izvrsnosti.

Menadžeri su oni koji upravljaju, a lideri su oni koji vas vode u budućnost. Menadžerstvo se uči, a liderstvo se rađa, no i lideri moraju biti sposobni prepoznati i prevladati svoje slabosti”, rekao je prof. Gabrić.

“Strast je najvažnije obilježje uspješnog vođenja, jer ljude se može natjerati da rade ali ne i da uživaju u svom radu. Samo oni koji uživaju u svome radu su istinski uspješni ljudi”, dodao je.

“Odlika pravog lidera je da stvara nove lidere, a svako mora proći faze od učenika preko pomoćnika do majstora. Samo oni koji stvore više majstora su velemajstori”, naglasio je Gabrić. Stvaramo u partnerstvima, a da bi ona bila uspješna moraju se zasnivati na povjerenju, toleranciji, lojalnosti i zahvalnosti. Tek tada dolazimo u fazu dijeljenja materijalnih dobara koja iz partnerstva proizlaze, a dijeljenje je najvažnija životna operacija. Mnogi su u zabludi i misle da je važno jedino zbrajati i množiti. Bogatstvo je puno kompleksnija kategorija od posjedovanja materijalnog. Moramo svakodnevno investirati u sebe i raditi na sebi, prepoznati svoje slabosti, mijenjati ih i graditi svoj karakter jer samo ljudi s karakterom imaju budućnost”, zaključio je prof. Gabrić.

Tvrtka Bisnode svoje usluge tržištu pruža od 1989., a danas je vodeći europski pružatelj informacija iz poslovne analitike koji djeluje u 18 europskih država.

PODIJELI NA

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.