Lasersko uklanjanje dioptrije – 4 razloga zašto da uradite ovaj poduhvat u septembru

lasersko-uklanjanje-dioptrije-klinika-svjetlost

Razmišljali ste o tome da uradite lasersko uklanjanje dioptrije?

Možda je baš septembar idealno vrijeme za ovaj zahvat. U tekstu koji slijedi sa vama ćemo podijeliti 4 razloga zašto biste trebali da uradite lasersko uklanjanje dioptrije ovaj mjesec.

  1. Lasersko uklanjanje dioptrije je značajna finansijska ušteda

I ranije smo ustanovili da lasik predstavlja značajnu uštedu dragocjenog vremena i još dragocjenijih živaca, jer ne morate da brinete o svemu što je potrebno da uradite kako biste imali savršen vid. Ali, nikako nije zanemarljiv ni finansijski aspekt ovog zahvata.

Pomislite samo na sve kontrole vida koje morate redovno da radite, sve promjene stakala naočala (ramove da ni ne spominjemo!), sva sočiva, sve tekućine i kasetice, sve dezinfekcije i sve ostalo što neprestano plaćate kako biste mogli bolje da vidite. Lasersko uklanjanje dioptrije će vam omogućiti da toga više nema. Nikada!

A zašto uraditi zahvat baš u septembru?

Zato što samo u toku ovog mjeseca nudimo popust od 20%  na lasersko uklanjanje dioptrije. Svi oni kojima se na pregledu ustanovi da su kandidati za lasik i koji odluče da svoju dioptriju na daljnu uklone do kraja septembra omogućićemo da uštede 400 KM.

laserska-korekcija-vida

  1. Naočale su nepraktične

Dioptrijske naočale jesu najmanje invazivna metoda korigovanja problema sa vidom, ali su i daleko najnepraktičnije. Naočale ograničavaju slobodu pokreta osoba koje ih nose, jer nisu pogodne za korištenje uz bavljenje intenzivnijim fizičkim aktivnostima. Ali ne samo da je uz njih teško trčati ili baviti se kontaktnim sportom, plivanje ne treba ni spominjati, već su nezgodne i za opuštanje na kauču uz televizor ili knjigu jer uvijek morate voditi računa o tome kako ste se namjestili.

Pored toga, uz naočale vam na kvalitet vida utiče i nešto tako jednostavno i neizbježno kao što su vremenske prilike: po hladnoći magle, po kiši se na njima zadržavaju kapljice vode, po toploti klize sa nosa… Dodatno, zamjena dioptrijskih naočala za sunčane iziskuje koordinaciju, vrijeme i, ono što je najvažnije, živce.

Još jedan značajan aspekt jeste i činjenica koja se tiče subjektivnog stava i emocija – mnogi ljudi se naprosto užasavaju nošenja naočala. Ne žele da drugi znaju da imaju problema sa vidom, plaše se toga kako će im naočale stajati i nikako da se naviknu na njih. Zbog toga uglavnom izbjegavaju da ih nose, čime dodatno pogoršavaju vid i sami sebi uzrokuju brojne druge zdravstvene i funkcionalne poteškoće.

Lasersko uklanjanje dioptrije trajno rješava sve ove probleme.

  1. Kontaktna sočiva su rizična

Česta alternativa naočalama jesu kontaktna dioptrijska sočiva. Istina, ona omogućavaju znatno veću slobodu pokreta i eliminišu većinu gorepobrojanih poteškoća. Međutim, ni kontaktna dioptrijska sočiva nisu tako praktična kao što se to možda čini. Njihova upotreba podrazumijeva čitavu popratnu aparaturu koju morate imati u pripravnosti: kaseticu za odlaganje, rastvor za ispiranje, nerijetko i fiziološku otopinu za dodatnu ugodnost.

Takođe, koliko god možda bila udobna, kontaktna sočiva ipak jesu strano tijelo u našem organizmu, te je česta pojava iritacija oka izazvanih prekomjernom upotrebom. S tim u vezi, ni stepen higijene koji je potreban za uspješno izbjegavanja infekcija i zaraza nije uvijek lako ostvarljiv, a čitav proces njege o sočivima vam krade dragocjeno vrijeme svakog dana.

Naravno, ni finansijski aspekt upotrebe kontaktnih sočiva nije zanemarljiv – sočiva se mijenjaju dnevno, mjesečno ili tromjesečno, uz njih su potrebna i sredstva za održavanja, a sve to košta.

Lasersko uklanjanje dioptrije riješiti će vas ovog rizika.

  1. Lasersko uklanjanje dioptrije je najpraktičnije

A zamislite sada da bez ikakvih pomagala i procedura naprosto otvorite oči i – VIDITE! To je ono što vam omogućava lasersko uklanjanje dioptrije. Riječ je o zahvatu koji se radi uz anesteziju pa je potpuno bezbolan, koji traje manje od pola epizode neke humoristične serije na televiziji (10 minuta) a u čijim efektima možete da uživate ZAUVIJEK.

Što je još bolje, čitav postupak oporavka se sastoji iz toga da žmirite 24h sata nakon zahvata, a potom još nekih 20-tak dana ukapavate kapi koje vam da doktor. To je sve. Za to vrijeme izbjegavate teže fizičke aktivnosti, ali svom regularnom životu se možete vratiti već dan nakon zahvata. Dakle, ne treba vam otvoreno bolovanje, intenzivni planovi i organizacija uz brigu o tome kako ćete se snaći za vrijeme oporavka. Funkcionišete kao i prije zahvata, samo sada i ponovo vidite na daljnu.

Želite li da vas zakažemo za pregled za lasersko uklanjanje dioptrije?

PODIJELI NA

+ posts

Dr Bojan Kozomara (Banjaluka, 30. decembra 1978) je doktor medicine, specijalista oftamologije i direktor specijalne oftalmološke bolnice Svjetlost Banja Luka.

U svom rodnom gradu završio je Gimnaziju i Medicinski fakultet, a 2009. godine specijalizovao se za oblast oftamologije. 2016. godine postao je magistar medicinskih nauka iz oblasti oftamologije, a svoju profesiju usavršio je na Klinici za očne bolesti, VMA Beograd, Srbija, te na Klinici Oculistica Universita „Careggi“, u Firenci, Italija. Nakon završene specijalizacije u Italiji, odlučio se vratiti u rodnu Banjaluku i tu pokrenuti privatnu kliniku, koja će za vrlo kratko vrijeme postati popularna i prepoznatljiva u regionu, ali i svijetu.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Skip to content