Lasersko skidanje dioptrije

laserska-korekcija-vida

Lasersko skidanje dioptrije je potpuno bezbolan postupak koji vas za manje od 4 minute po oku rješava potrebe za nošenjem naočala i kontaktnih sočiva.

U svijetu se radi više od 30 godina i podvrgnulo mu se oko 50 miliona ljudi.

Ovaj postupak mogu raditi osobe koje su kratkovidne, dalekovidne ili imaju astigmatizam, a ne žele da nose optčika pomagala.

Zahvat se radi u lokalnoj anesteziji kapima tako što se na površini oka napravi poklopac ili lapn tanak oko 100 mikrona koji se podigne, zatim hladni snop laserskih zraka površinski oblikuje rožnjaču kako bi se skinula dioptrija te se poklopac vraća na mjesto.

Ukoliko se bojite da ćete za vrijeme zahvata trepnuti ili pomjeriti oko ne brinite jer stavimo na kapke nježni držač koji onemogućava da trepnete za vrijeme zahvata, a sam laser ima ugrađen sistem za praćenje zjenice oka.

Postoperativni period oporavka traje svega nekoliko dana, tj. pacijent se već nakon 2 dana može vratiti svojim svakodnevnim akivnostima uz redovne kontrole i kapanja kapi za oči koje mu mi damo nakon operacije. Prvih nekoliko dana se kapaju antibiotske kapi u oči u kombinaciji sa vještačkim suzama, a kasnije samo vještačke suze po potrebi.

Ako imate dioptriju do -10 ili do +5 ili cilindri do-ili+5 koja je stabilna, punoljetni ste a dosadile su vam naočale i kontaktna sočiva ili iste više ne možete da nosite zakažite se na pregled da provjerite jeste li kandidat za ovaj zahvat.

Dr Ernesta Potkonjak

Specijalista oftalmologije

PODIJELI NA

+ posts

Dr Bojan Kozomara (Banjaluka, 30. decembra 1978) je doktor medicine, specijalista oftamologije i direktor specijalne oftalmološke bolnice Svjetlost Banja Luka.

U svom rodnom gradu završio je Gimnaziju i Medicinski fakultet, a 2009. godine specijalizovao se za oblast oftamologije. 2016. godine postao je magistar medicinskih nauka iz oblasti oftamologije, a svoju profesiju usavršio je na Klinici za očne bolesti, VMA Beograd, Srbija, te na Klinici Oculistica Universita „Careggi“, u Firenci, Italija. Nakon završene specijalizacije u Italiji, odlučio se vratiti u rodnu Banjaluku i tu pokrenuti privatnu kliniku, koja će za vrlo kratko vrijeme postati popularna i prepoznatljiva u regionu, ali i svijetu.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Skip to content