{ "@context": "http://schema.org", "@type": "MedicalOrganization", "name": "Specijalna oftalmološka bolnica Svjetlost Banja Luka", "address": { "@type": "PostalAddress", "streetAddress": "Bulevar srpske vojske 17", "addressLocality": "Banja Luka", "addressRegion": "Bosna i hercegovina", "postalCode": "78 000" }, "telephone": "+387 51 43 95 92", "url": "https://klinika-svjetlost.ba/", "specialty": { "@type": "MedicalSpecialty", "name": "Ophthalmology" } }

Klinika Svjetlost dobitnik prestižnog europskog priznanja “Best Regional Hospital”

Cannes, 7. oktobar 2016. – Klinika Svjetlost u francuskom je Cannesu primila priznanje “Best Regional Hospital” za izvrsnost u području oftalmološke struke prepoznatu na evropskom nivou. Prestižno priznanje Klinici Svjetlost dodjeljeno je od strane Europskog poslovnog vijeća (Europe Business Assembly, Oxford, UK) na forumu pod nazivom “Izvrsnost u kvalitetu i menadžmentu”. Oftalmološka Klinika Svjetlost dobitnik je glavnog priznanja među nominovanim zdravstvenim ustanovama različitih djelatnosti, izabranih na temelju sljedećih profesionalnih kriterija: menadžement, izvrsnost zaposlenih, briga za sigurnost pacijenta, tehnološka infrastruktura i inovativni pristup zdravstvu i medicinskim pitanjima. Uz to, vrednovana je kvalitet pružene usluge, profesionalno dostignuće u struci, domaće i međunarodno priznanje te svjedočanstva pacijenata. Osnivač i direktor Svjetlosti prof. Nikica Gabrić dobitnik je priznanja “Menadžeri godine”.

Očna Klinika Svjetlost jedina je privatna klinika u Hrvatskoj i jedina specijalna bolnica za oftalmologiju. Osnovana je 1998. godine, a do danas je u Klinici obavljeno više od 100.000 svih vrsta operacija na očima. Osim u Zagrebu, oftalmološka klinika Svjetlost svoje usluge pruža i u Banjaluci te Sarajevu i Splitu. Najznačanije međunarodno priznanje kvaliteta ostvareno je prošle godine na najvećem svjetskom videohirurškom kongresu u Milanu na kojem su operateri Klinike Svjetlost osvojili “oftalmološkog Oscara”, operišući i uz direktan prenos u konkurenciji nekoliko evropskih centara, pri čemu je operacije uživo pratilo više hiljada oftalmologa iz cijelog svijeta.

PODIJELI NA

+ posts

Dr Bojan Kozomara (Banjaluka, 30. decembra 1978) je doktor medicine, specijalista oftalmologije i direktor specijalne oftalmološke bolnice Svjetlost Banja Luka.

U svom rodnom gradu završio je Gimnaziju i Medicinski fakultet, a 2009. godine specijalizovao se za oblast oftalmologije. 2016. godine postao je magistar medicinskih nauka iz oblasti oftalmologije, a svoju profesiju usavršio je na Klinici za očne bolesti, VMA Beograd, Srbija, te na Klinici Oculistica Universita „Careggi“, u Firenci, Italija. Nakon završene specijalizacije u Italiji, odlučio se vratiti u rodnu Banjaluku i tu pokrenuti privatnu kliniku, koja će za vrlo kratko vrijeme postati popularna i prepoznatljiva u regionu, ali i svijetu.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Skip to content