{ "@context": "http://schema.org", "@type": "MedicalOrganization", "name": "Specijalna oftalmološka bolnica Svjetlost Banja Luka", "address": { "@type": "PostalAddress", "streetAddress": "Bulevar srpske vojske 17", "addressLocality": "Banja Luka", "addressRegion": "Bosna i hercegovina", "postalCode": "78 000" }, "telephone": "+387 51 43 95 92", "url": "https://klinika-svjetlost.ba/", "specialty": { "@type": "MedicalSpecialty", "name": "Ophthalmology" } }

Kakvih ćemo se pravila pridržavati kada počnemo normalno da radimo?

Sa velikim zadovoljstvom ponovo otvaramo vrata za sve naše pacijente!

Međutim, nastavak našeg redovnog rada nikako ne znači da je opasnost u potpunosti prošla i da ne treba da budemo na oprezu. Naprotiv, Specijalna bolnica Svjetlost će nastaviti da sprovodi pojačane mjere dezinfekcije i ostalih mjera koje su predviđene od strane nadležnih organa kako bi osigurala najveći mogući stepen zaštite kako za sve naše pacijente, tako i za naše osoblje.

S obzirom na to da zaštita počinje od samog početka kontakta, ulazak u prostorije Specijalne bolnice Svjetlost će biti dozvoljen samo onim pacijentima koji budu koristili zaštitnu masku i rukavice. Ukoliko iz bilo kog razloga nematesa sobom ovaj vid zaštite, mi ćemo vam ih datipotpuno besplatno. Rukavice će se potom dezinfikovati kako bi se osigurao najveći stepen higijene.

U cilju poštovanja preporuka o održavanju fizičke distance, napravili smo i drugačiji raspored u svojoj čekaonici. Pacijenti će sada međusobno biti udaljeni jedni od drugih 1 – 1.5 m. Iz istog razloga vas najljubaznije molimo da, ukoliko vam je zaista potrebna pratnja, to ipak bude samo jedna osoba. Na taj način će se smanjiti gužve i olakšati održavanje fizičkog rastojanja u čekaonicama. Ne zaboravimo da manji broj ljudi u prostoru automatski podrazumijeva i smanjivanje šansi za neželjeni kontakt.

Dalje, ambulante za pregled u Specijalnog bolnici Svjetlost će se  posebno dezinfikovati prije i poslije ulaska svakog pojedinačnog pacijenta. Sterilisaće se svi uređaji sa kojima je pacijent došao u kontakt, kao i sam prostor u kom je boravio.

Naravno, u slučaju da više pacijenata radi zahvat isti dan, fizička distanca od 1-1.5 m će se poštovati i prilikom predoperativne priporeme. Za vrijeme samog zahvata svi pacijenti koji su primili lokalnu anesteziju će nositi zaštitne maske. Kao i uvijek, operacione sale su najčistiji i najsterilniji dio svake zdravstvene ustanove, ali će i u ovom slučaju biti primjenjene dodatne mjere stelirizacije između operacija.

Specijalna bolnica Svjetlost ulaže maksimalne napore da osigura zaštitu i bezbjednost svih prisutnih osoba, bilo da je riječ o našim pacijentima, njihovim najbližima, ili našem osoblju. Upravo zbog toga, pojačane mjere predostrožnosti se sprovode bez izuzetaka u toku cjelokupnog boravka pojedinaca u našim prostorijama.

PODIJELI NA

+ posts

Dr Bojan Kozomara (Banjaluka, 30. decembra 1978) je doktor medicine, specijalista oftalmologije i direktor specijalne oftalmološke bolnice Svjetlost Banja Luka.

U svom rodnom gradu završio je Gimnaziju i Medicinski fakultet, a 2009. godine specijalizovao se za oblast oftalmologije. 2016. godine postao je magistar medicinskih nauka iz oblasti oftalmologije, a svoju profesiju usavršio je na Klinici za očne bolesti, VMA Beograd, Srbija, te na Klinici Oculistica Universita „Careggi“, u Firenci, Italija. Nakon završene specijalizacije u Italiji, odlučio se vratiti u rodnu Banjaluku i tu pokrenuti privatnu kliniku, koja će za vrlo kratko vrijeme postati popularna i prepoznatljiva u regionu, ali i svijetu.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Skip to content